Det er ikke nemt at vælge en brændeovn. Der er et hav af faktorer, der er vigtige at fokusere på. Når du skal vælge din brændeovn, skal du tænke over dine og dit hjems behov. Skal du primært bruge den til hygge? I så fald er det ofte udseende og design, der er vigtigt. Er det den primære varmekilde, er det en helt anden sag.

Stråle- eller konvektionsbrændeovn?

I dag er de fleste nye brændeovne på markedet såkaldte konvektionsbrændeovne. Det er der flere årsager til. Det skyldes dog primært, at denne type ovn hurtigt fordeler varmen ud i hele rummet. Samtidig giver den også en behagelig varme. Det kunne fx være en Morsø 1442.

Vælger du derimod en stråleovn, så vil varmen være koncentreret omkring selve brændeovnen. Derfor er det altid bedst at vælge en konvektionsovn. Det er dog især gældende, hvis det er vigtigt, at man får en effektiv opvarmning af boligen. Hyggen er selvfølgelig altid den samme.

Brændeovne har brug for luft

Desuden er det også vigtigt, at du er klar over, at en brændeovn har brug for en vis mængde luft. Hvis den ikke får det, så kan den ikke fungere optimalt. Nye huse er meget tætte, og derfor vil det også være vigtigt at lede efter en brændeovn, der selv kan levere luft. Det er nemlig ikke alle modeller, der kan det.

Skal den bruges som primær varmekilde?

Hvis du har et ønske om at gøre brug af din brændeovn som den primære varmekilde i dit hjem, eller i hvert fald vil sikre, at du kan bruge den som et positivt bidrag til varmeregningen, skal den være effektiv. Du skal sikre dig, at der er tale om en brændeovn, der både lever op til dit og din boligs reelle opvarmningsbehov.

Hvis du vælger en stor brændeovn, skal du være klar over, at den trækker meget luft. Det betyder, at der vil blive en stor udskiftning af luft i huset. Som konsekvens heraf, vil det blive meget varmt i det lokale, hvor du har placeret din brændeovn. Foruden dette, vil det også blive meget koldt i de andre rum i dit hjem.

Er du på udkig efter en brændeovn, så har du mange muligheder. Udvalget er stort, og de enkelte modeller adskiller sig med afsæt i et væld af faktorer. Uanset hvad, bør du finde din brændeovn hos et professionelt pejsecenter, hvor du kan få professionel rådgivning.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top