Indenfor offentlige og større private organisationer, er det ofte muligt at gøre kvadratmetrene mere kloge.
Med kloge menes, at kvadratmetrene passer til organisationens behov og økonomi, samtidig med at de udnytter arkitekturens skønhed og særhed.
Der er en tendens til, at kun en af de tre muligheder udnyttes. Et eksempel kunne være storrumskontorer hvor medarbejdere sidder i grimme båse uden at kunne se hinanden, men i et virvar af støj. Et andet, at man har overdådigt smukke store rum i forbindelse med indgange, som kun er “klatmøbleret” og som aldrig bruges til andet end gennemgang.
Det første eksempel viser, at man har glemt menneskene, det andet at man har glemt økonomien.

For at få kloge kvadratmeter er der brug for at mange mennesker fortæller om deres behov og at en fagperson, der kan overskue både behov, økonomi og arkitektur.

Der er nogle udfordringer i større organisationer, som ofte har været udsat for besparelser og ligger under for forskellige politiske dagsordener. Dette kan give problemer i forhold til, at man må dobbelttjekke udtalelser og bakke dem op af observationer og så vidt muligt talmateriale om fx antal ansatte, samt hvor de oftest befinder sig. Det er en udfordring som kræver både konduite og kreativitet, at undersøge og fremlægge hvordan lokaler bliver brugt.

Hvis du arbejder et sted hvor I har brug for hjælp til at skabe værdi i indretning, fordeling af lokaler, eller skal I i gang med en større ombygning, men ikke ved hvordan I skal gribe det an, så skriv til mig på info (at) aneboa.dk eller se mere på hjemmesiden www.aneboa.dkSkriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top