Gode bøger om arkitektur

Herunder ses et udsnit af de store mængder bøger jeg gerne vil anbefale.

En del fås hos Saxo der er meget behjælpelige med at bestille hjem, hvis man savner noget særligt.

En bog er et ubetinget must. Den fås på tilbud hos Saxo: “Om at opleve arkitektur” Den er vigtig fordi den er nede på jorden, i sit forsøg på at beskrive alt det sanselige i arkitektur – Og ikke mindst, så kan man lære at være bevist om at sanse. Bogen er skrevet af Steen Eiler Rasmussen i 1957 og evig aktuel. Nyere forsøg på at beskrive noget lignende er svære at anbefale. Louis I. Kahn har mange guldkorn, men bogen er også på engelsk og fuld af fagudtryk, der sammen med den lidt poetiske form, gør den mindre tilgængelig. Det er dog en de vigtigste bøger i min egen reol.

Jeg synes der er en tendens til at vi altid ser mod udlandet, hvis vi skal finde rigtig gode eksempler på vellykket byggeri. Men vi har meget i Danmark der er værd at beskæftige sig med. En kunstner jeg aldrig bliver træt af er C. F. Hansen, hvis værk er foreviget i 2 store bøger, og er det mest anbefalelsesværdige jeg ejer. Det er dog ikke muligt længere at køber bøgerne på dansk (Saxo har den på Tysk), men må anskaffes antikvarisk.

En anden virkelig anbefalelsesværdig måde at anskaffe sig viden er Google books. Her kan man sidde i ro og mag, og finde ud af om en bog er værd at købe. Personligt læser jeg gerne på skærmen og får meget viden af den vej. Jeg har lavet en enkelt søgning for dig, men prøv selv.