3D tegneprogram

Hvis du leder efter et godt tegneprogram, så er der mange valgmuligheder.

De programmer der umiddelbart ser lette ud, vil gøre livet meget besværdligt for dig.  Du kan få problemer med at placere døre og vinduer bare nogenlunde præcist, og du kan formodentlig ikke “tegne om hjørner”. Hvis du har en rundet karnap så er du på den, skrå vægge er også en standard, hvis de overhovedet kan tegnes.

Flere køkkenfirmaer, boligindretnings-hjemmesider mv. tilbyder dig at bruge nogle timer, på et reelt ubrugeligt program. Programmerne ligger ofte tilgængelige uden download, og henvender sig til mennesker uden ret meget computerforstand.

Hvordan 3D-programmer misbruges til salgsfremstød

Jeg så lige at Home.dk forsøger at lave et fremstød på deres hjemmeside, hvor de tilbyder at man indretter den bolig man måtte have interesse i ( Se dette link).

Der er bare det ved det, at Homes tegninger kun er vejledende – og i rigtig mange tilfælde decideret vildledende. Når de benytter deres Turntool går det rigtig skidt.

For nyligt så jeg fx en plantegning, uden yderdør. I teksten stod at der var direkte indgang til kælder fra garagen. Der var hverken garage eller indgang tegnet på kælderplanen.

Møblerne i Homes indretningsmuligheder, er nogenlunde skalleret, men det er rummene ofte ikke. Eksisterende køkkener kan være skaleret i halv størrelse på tegninger, der er illustreret i 200%

Reelt er den slags ubrugeligt, så bed om at få oprindelige konstruktionstegninger på huset.

Et godt råd er, at have en laserafstandsmåler med på fremvisning. Den fås til omkring 150,- når fx Aldi har et ugetilbud. Hvis I tager et par enkelte mål, får I hurtigt et indblik i om tegningen er vild- eller vejledende.

3D til eget brug

Skal du bruge 3D tegninger af dit eget hus, så scan en plantegning fra kommunen ind og træk væggene op i et godt 3D-program. Der findes mange gratisprogrammer til formålet, det tager ikke længere tid at lære et af dem, end den du spilder på de umiddelbart nemme.

Om ikke ret længe, vil der ligge en vejledning i husopmåling og tegning på Indretningsarkitekt.net Hvis man ikke er en ørn til computeren, vil det formodentlig være nemmere at tegne i hånden. På Indretningsarkitekt.net vil der være vejledning til begge dele.

Hvis du ønsker oplysninger om, hvilket tegneprogram jeg anbefaler, kan du læse  om SketchUp.

3 kommentarer til “3D tegneprogram”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top