Boligens værdi kan ikke gøres op i penge. Dette indlæg handler om at at gøre den skøn

Tip nr 1

Læg mærke til hvor solen befinder sig i dit hjem, igennem en hel dag. Lige nu hvor solen står højt og er længe fremme, er det klart nemmere end en vinterdag, hvor solen måske slet ikke viser sig.

Hvis du er til at kaste hele din boligs indretning op i luften, og lade den lande mere hensigtsmæssigt, vil jeg råde dig til at se mere på solens placering, end på om rummene ligger traditionelt i forhold til hinanden. Fx kan der være god mening, i at placere et spisebord til morgenbrug, der hvor morgensolen er.  Og et andet spisebord til aftenbrug, der hvor aftensolen er. At I skal gå nogle flere skridt, med en bakke i hånden, bliver snilt opvejet af den livsglæde lyset kan bringe mennesker på vores breddegrader.

Solen kan blive en god rettesnor for hele indretningen af dit hjem, hvis du fortsætter tankerækken. Sørg dog for at der også er mørke områder, de giver de lyse mere oplevelsesværdi, når du bevæger dig rundt i boligen.

gastonmag

Tip nr 2

Hav rigeligt med skabs og skuffeplads. Hvis du roder med poser og bunker, så hav skabe og skuffer hvor du tillader dig selv at rode. På den måde, kan du faktisk opnå altid at have et hjem, der giver dig overskud og skaber et positivt miljø omkring dig.

Rod er ikke ubetinget negativt, men hvis det fylder i dit “hoved” og kan give den mindste smugle ubehag, så er det ikke værd at tillade i hjemmet. Det er så utroligt nemt at slippe af med.

Jeg er absolut modstander af kliniske hjem, jeg synes faktisk der er en selvmodsigelse i at sætte de to ord sammen. Så drop de alt for store møbler som moden kan finde på at anbefale, og snup dem du kan lide. De store møbler kan slet ikke tåle der ligger en dims, så er hele looket ødelagt af “mormor nips”.

Kig dig rundt. Står der uplanlagte ting og flyder på gulve eller møbler?

Hvis der gør, så smut på indkøb efter møbler der kan opbevare meget.

Fx har jeg selv købt en billig kasse i Ikea, hvor jeg læsser alle de magasiner og breve ned, som jeg ikke lige har lyst til at tage mig af med det samme. Og så bruger jeg KUN denne kasse til det 🙂

Jeg vil tro de fleste kan finde en kasse de synes er pæn til formålet, men hvis du studser over denne “billige” løsning, så tænk dig om: vil du helst have en enkelt ting der generer, eller vil du have uplanlagt rod i bunker?

En anden praktisk og diskret løsning er en postkasse. Den type jeg linker til, er halvdyr, men rummelig og vil ikke dominerer indretningen i øvrigt. Find et godt sted at hænge den op, og glæd dig over at slippe for usorterede bunker.

Tip nr 3

Hvor meget panel (eller fejeliste, hvis du ikke har panel)  er synligt?

Det er en rigtig nem rettesnor, at man skal kunne se så meget panel som muligt. Hvis du på et vægstykke fx har placeret tre møbler, så  tjek lige at der er frit panel imellem dem, og at intet står skubbet helt op i hjørner.

Skal noget stå rigtig tæt, vil jeg klart anbefale at det indbygges. Fx reoler, hvor panelet er ført hen over og som har vægfarven, syner af meget lidt i hjemmet – og giver på den måde plads til rigtig meget andet.

Har man meget lidt plads, er det bedst at kigge i retning af decideret sammenbyggede funktioner. Fx kan man lægge sengen ovenpå nogle lave skabe eller reoler til kasser. Uanset hvor småt der er, så husk panelreglen.

Man kan sagten få sig en hyggelig “hule” selvom man benytter panelreglen. Huler kan desværre blive virkelig ulækre og indelukkede, hvis de ikke kan gøres rene. Dertil hjælper panelreglen.

Om tipsene er nemme eller svære, afhænger selvfølgelig af hvor lidt eller meget du lægger i dem.

1 kommentar til “Tre nemme indretningstips, som forøger din boligs værdi”

  1. Hej, Tack för att dela denna användbara interiör utformning eller heminredning relaterade användbar information. Jag uppskattar denna typ av användbara artiklar.

    Tak
    Furnicons Barcelona chair

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top