Skifter du køkken lige så tit som moden foreskriver?

Nej vel, så pas på ikke at blive blændet.

 

Efter køkkenerne kom ind i stuerne, er de blevet et større spørgsmål om design, end om hvorvidt funktioner, gøremål og behov smelter sammen i en højere enhed med det samlede udtryk.

De sidste få år, har vi modemæssigt været igennem et italiensk kalkbrud med rustik charme, en metallisk smag af fabrik og en spejlblank udstillingsmontre der på ingen måde sagde noget om hvad det kunne.

Pointen må være at intet holder.

Der er kun en vej – At analysere hvad rummet, lejligheden, huset … kan bære, og gøre en kunst ud af nødvendigheden ved, at se på hvilke behov køkkenet skal dække.

Da vi afhængig af livsstil bruger mange timer i vore køkkener, er det nødvendigt at tænke i oplevelser også her. Hvad ser du fx på imens du skræller grøntsager eller vasker op?

Bruger du højre eller venstre arm når du fylder opvaskeren?

Hvor opbevarer du mest hensigtsmæssigt dit service, i forhold til i hvilken rækkefølge de skal anvendes?

Hvis du vælger at tegne dit køkken selv, eller får en salgsassistent til det hos en køkkenforhandler, så tjek at fx døre kan åbnes nok til, at udtrækskurve kan trækkes ud når der også skal regnes plads til dørhåndtag. Uhensigtsmæssige opstillinger vil generer i hele køkkenets levetid og ofte nedsætte denne, pga slag og stød på særligt døre der slår i mod noget utilsigtet.

Tip

De fleste vælger at købe elementkøkkener, men det er ofte samme pris at få et snedkerfremstillet, og så spares der plads til elementsider og de utjekkede afstandsstykker, der ofte giver uharmoniske visuelle udtryk.

1 kommentar til “Køkken, indretningstips”

  1. Pingback: Billigt køkken | BoligLive

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top