Arkitektur eller indretning

Ja hvad behøver man af indretning, når rummet er så smukt?
Ja hvad behøver man af indretning, når rummet er så smukt?

Hvis man leder efter litteratur om hvad arkitektur er, støder man meget ofte på tekster der ligner digte, filosofiske overvejelser eller som ligefrem kan fremstå religiøse. Det er med til at opretholde en afstand til det arkitektur virkelig handler om – nemlig dig og mig.

Indretning er traditionelt afhængig af mode og handler i høj grad om salg af design. Ordene hjem og indretning giver derfor tilsammen en uheldig association til noget kommercielt og overfladisk. Måske derfor er der blandt mange akademisk uddannede arkitekter som jeg selv, en hvis grad af snobberi i forhold til indretning. Indretningsarkitekt er noget man bliver via et brevkursus, ikke fordi man har ambitioner om at forstå stoffet, sammenhænge og betydninger.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Scroll til toppen